نمایشگر لمسی مک بوک اپل

سنسور لمسی فوق نازک اپل می‌تواند منجر به تولید مک ‌بوک با نمایشگر لمسی شود

در دنیای لپ‌تاپ‌ها محصولات زیادی با صفحه نمایش لمسی وجود دارند، با این حال اپل هنوز مک ‌بوک را با این فناوری وارد بازار نکرده است. اخیرا پتنت جدید اپل با عنوان «سنسور لمسی فوق نازک» به ثبت رسیده که امیدها برای مک بوک لمسی را زنده نگه می‌دارد.

اپل هنوز اعتقادی به نمایشگر لمسی در مک بوک‌ها ندارد و برای کاهش انتقادها تصمیم گرفت این محصولات محبوب را به تاچ بار مجهز کند. به گفته «کریگ فدریگی»، نایب رئیس ارشد بخش مهندسی نرم‌افزار اپل، بلند کردن دست برای لمس صفحه یک کار خسته‌کننده است.

با وجود چنین گفته‌هایی، با گذر زمان اپل نیز در سیاست‌های خود تجدیدنظر می‌کند و امکان عرضه مک ‌بوک با نمایشگر لمسی وجود دارد. بر اساس گزارش MSPoweruser، اخیرا یکی از پتنت‌های جدید اپل مورد تایید قرار گرفته که امکان استفاده از آن در لپ‌تاپ‌های آینده این غول دنیای فناوری وجود دارد.

در دسامبر ۲۰۱۹ اپل پتنت سنسور لمسی فوق نازک را به ثبت رساند و دفتر ثبت اختراع ایالات متحده آمریکا آن را در تاریخ ۵ تیر تایید کرد. همانطور که می‌توان از عنوان این پتنت حدس زد، اپل سنسوری را توسعه داده که بسیار نازک است و می‌تواند منجر به کاهش ضخامت محصولات این برند شود.

در پتنت اپل به دستگاه خاصی اشاره نشده، با این حال این کمپانی می‌تواند آن را در آیفون، آیپد و حتی مک بوک‌ها نیز مورد استفاده قرار دهد. اگر این شرکت روزی مک ‌بوک با نمایشگر لمسی وارد بازار کند، نیازی به افزایش ضخامت آن نخواهد داشت.

 

 

بخشی از توضیحات پتنت جدید اپل به شرح زیر است:

«این فناوری می‌تواند تصویر نوری روی نمایشگر را برای پوشش فاصله شیشه بهبود دهد و همچنین کاهش وزن دستگاه را در پی داشته باشد. در برخی نمونه‌ها می‌توان با جدا کردن مدار انعطاف‌پذیر، ضخامت را کاهش داد.»

در حالی که عرضه مک ‌بوک لمسی با ضخامت کم می‌تواند برای بسیاری از علاقه‌مندان به دنیای فناوری خوشایند باشد، امکان عدم استفاده از پتنت جدید اپل وجود دارد. هیچ تضمینی برای ورود پتنت‌ها به دنیای واقعی وجود ندارد.

منبع: digiato.com

کاربردهای هوش مصنوعی

هوش‌مصنوعی فرایند نقاشی هنرمندان بزرگ را شبیه‌سازی می‌کند

هرچند بشر در ساخت ماشین‌ زمان برای سفر به گذشته ناکام مانده، اما با وجود هوش‌مصنوعی می‌توان شماری از رویدادهای گذشته را شبیه‌سازی کرد.

امروزه فرایند خلق یک اثر هنری قدیمی سوالی بزرگ در ذهن بسیاری از علاقمندان به هنر است، اما متاسفانه تا پیش از این امکان بازگشت به گذشته و دیدن سبک نقاشی از روی دست افرادی نظیر ون‌گوک یا مونت وجود نداشت. حال محققان حوزه‌ی هوش‌ ‌مصنوعی در دانشگاه MIT موفق شده‌اند تا به کمک یادگیری ماشین، سیستمی را طراحی کنند که قادر است فرایند طراحی سوژه‌های مختلف روی بوم را از ابتدا شبیه‌سازی کند. این سیستم که Timecraft نام دارد، قادر است با جزئیات بالایی به شبیه‌سازی فرایند نقاشی پرداخته و حتی جاهایی از بوم را که نقاش با استفاده از قلم مو، خطوطی را اضافه کرده، نمایش دهد. فرایند کار این هوش‌مصنوعی به این گونه است که ابتدا با استفاده از ۲۰۰ ویدیوی تایم‌لپس، فرایند نقاشی دیجیتال و آبرنگ به‌عنوان دیتای آموزشی در اختیارش قرار داده می‌شود. پس از ایجاد یک شبکه‌ی عصبی موسوم به کانولوشنال، فرایند تفکیک و شبیه‌سازی نقاشی هدف به‌صورت برعکس براساس آموزش‌ها آغاز می‌شود.

 

شبیه‌سازی نقاشی هنرمندان بزرگ توسط هوش مصنوعی

هرچند نتایج کار فاصله‌ی زیادی با حالت ایدئال دارد، اما همچنان شاهد نتایج رضایت‌بخشی هستیم. تایم‌کرفت از تست‌های بنچمارک موجود عملکرد بهتری دارد، به‌صورتی که در ۹۰ درصد موارد بسیار بهتر عمل می‌کند. فرایند کار این الگوریتم به اندازه‌ای خوب است که در زمان خلق یک اثر هنری که با استفاده از آن آموزش یافته، بیش از نیمی از افراد را فریب می‌دهد، به‌طوریکه این افراد تصور می‌کنند که نقاشی مدنظر نسخه‌ی اصلی است و توسط هوش‌مصنوعی ایجاد نشده است.

توسعه‌دهندگان این الگوریتم اعلام کرده‌اند که کد آن را در آینده‌ی نزدیک دردسترس عموم قرار می‌دهند تا تمامی افراد قادر باشند خود این فرایند را آزمایش کنند. در کنار بررسی فرایند نقاشی توسط بزرگان این هنر، استفاده از این الگوریتم می‌تواند در حوزه‌ی آموزش نقاشی توسط افراد تازه‌کار نیز مورد استفاده قرار گیرد. هرچند هنوز فاصله‌ی زیادی تا ایجاد یک نقاش دیجیتال چیره‌دست داریم، اما دانشمندان به دستاوردهای خوب دست پیدا کرده‌اند و انتظار می‌رود در آینده نزدیک شاهد ظهور هوش‌مصنوعی با قابلیت خلق آثار هنری ارزنده باشیم.

منبع: zoomit.ir

اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس

اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس و ۸cx پلاس با فرکانس بالای ۳ گیگاهرتز از راه می‌رسند

ابهامات زیادی درباره چیپست اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس وجود دارد. در حالی که میزو به عدم رونمایی از این پردازنده اشاره کرده، شایعات متعددی به معرفی آن اشاره دارند که بر اساس جدیدترین آن‌ها، تراشه جدید کوالکام ماه آینده از راه می‌رسد.

یکی از افشاگران مطرح دنیای فناوری، «Ice Universe» ادعا کرده که اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، چیپست جدید کوالکام ماه آینده میلادی معرفی خواهد شد. در گذشته حساب کاربری «Digital Chat» نیز در شبکه اجتماعی «Weibo» به رونمایی از این پردازنده در فصل سوم ۲۰۲۰ اشاره کرده بود.

با توجه به شایعات گسترده پیرامون اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس، انتظار داریم که این شرکت در حال توسعه نسخه قدرتمندتر و سریع‌تر اسنپدراگون ۸۶۵ باشد. علاوه بر این تراشه ، به نظر می‌رسد کوالکام می‌خواهد از نسخه سریع‌تر چیپست اسنپدراگون ۸cx برای محصولات مجهز به ویندوز ۱۰ نیز رونمایی کند که البته تنها تفاوت آن با پردازنده قبلی، فرکانس بالاتر هسته‌ها خواهد بود.

این پردازنده احتمالا با نام ۸cx پلاس از راه می‌رسد و فرکانس هسته‌های گلد Kryo 495 آن با نام ۳.۱۵ گیگاهرتز افزایش پیدا می‌کند و فرکانس هسته‌های سیلور همچنان روی ۱.۸ گیگاهرتز باقی می‌ماند. هنوز اطلاعات دقیقی پیرامون واحد پردازش گرافیکی این چیپست منتشر نشده است.

چیپست اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس احتمالا با فرکانس بالاتر از نسخه استاندارد خود در اختیار تولیدکنندگان قرار می‌گیرد. در حالی که فرکانس هسته‌های اسنپدراگون ۸۶۵ به ۲.۸۴ گیگاهرتز می‌رسد، شایعات از فرکانس ۳.۰۹ گیگاهرتزی نسخه پلاس آن خبر می‌دهند.

کوالکام اسنپدراگون

یکی از اولین گوشی‌های هوشمندی که احتمالا میزبان این پردازنده جدید خواهد بود، ایسوس راگ فون ۳ است. این گوشی مخصوص بازی علاوه بر این پردازنده، به مشخصات فنی قدرتمندی نیز مجهز می‌شود و احتمالا ایسوس برای آن سیستم خنک‌کننده قدرتمندی نیز درنظر می‌گیرد تا کارایی آن در زمان اجرای بازی‌های سنگین کاهش پیدا نکند. این دستگاه احتمالا دارای ۱۶ گیگابایت رم و ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی خواهد بود.

با وجود افشای اطلاعات و همچنین شایعه اخیر، کوالکام هنوز اشاره‌ای به این پردازنده نکرده است. با توجه به معرفی اسنپدراگون ۸۵۵ پلاس در سال گذشته میلادی، احتمالا امسال نیز شاهد رونمایی از نسخه سریع‌تر و قدرتمندتر اسنپدراگون ۸۶۵ خواهیم بود و پرچمداران نیمه دوم سال نیز با این پردازنده از راه می‌رسند.

منبع: digiato.com

گوگل کروم

افزونه جدید کروم کاربر را به‌صورت مستقیم به بخش مدنظر از متن، هدایت می‌کند

کروم قابلیتی برای دسته‌بندی و تقسیم متن صفحه‌ها دارد که با بهره‌‌گیری از افزونه ‌ی جدید می‌توان به‌صورت مستقیم کاربر را به بخش مدنظر از متن هدایت کرد.

گوگل افزونه‌ی جدیدی به‌نام Link to Text Fragment معرفی کرد که به کاربر امکان می‌دهد تا لینک‌هایی با آدرس‌دهی مستقیم به بخشی از متن یک صفحه‌ی وب تولید کنند. افزونه‌ی جدید، صرف‌نظر از فرمت متن، کاربر را به هدف مدنظر سازنده‌ی لینک هدایت می‌کند.

برای استفاده از افزونه ‌ی جدید گوگل، پس از نصب آن تنها باید بخشی از متن را انتخاب کنید که تصمیم به ساختن لینک برای آن دارید. سپس با کلیک راست کردن روی متن و انتخاب گزینه‌ی Copy Link to Selected Text می‌توانید لینک شخصی‌سازی شده برای هدایت کاربر به متن انتخاب‌شده را تولید کنید. لینک مذکور را می‌توان با افراد دیگر به اشتراک گذاشت که در مرورگرهای متنوع پشتیبانی می‌شود.

 

 

لینک‌های اختصاصی فعلا تنها در کروم و اج پشتیبانی می‌شوند.

افزونه ‌ی جدید کروم با استفاده از قابلیت جدیدی توسعه یافت که به‌نام Text Fragments در کرومیوم ارائه شد. قابلیت مذکور با اضافه کردن یک علامت # به آدرس URL، اطلاعات لینک‌دهی اضافه‌ای را به آن می‌افزاید. همین قابلیت اکنون توسط گوگل استفاده می‌شود و در برخی از نتایج جست‌وجو، با کلیک کردن روی لینک به بخش مدنظر حاوی متن جست‌وجو شده هدایت می‌شوید. به‌هرحال این آدرس‌ها اگر در لینک‌دهی به بخش طولانی از یک متن یا در صفحات وب شلوغ با تکرار متعدد کلمه‌‌ی مشترک استفاده شوند، بلند خواهند بود که با استفاده از افزونه‌ ی جدید می‌توان آن‌ها را بهتر مدیریت کرد.

افزونه کروم

لینک‌هایی که با افزونه‌ی جدید کروم ساخته می‌شوند، با تمامی مرورگرهایی مبتنی بر کرومیوم از نسخه‌ی ۸۰ به بعد سازگار هستند. البته همان‌طور که گفته شد، همه‌ی مرورگرها از لینک‌های اختصاصی پشتیبانی نمی‌کنند و باید کمی منتظر بمانیم تا پشتیبانی به سافاری و فایرفاکس هم اضافه شود. کلیک کردن روی لینک‌های اختصاصی در مرورگرهای مذکور، کاربر را به بالای صفحه‌ی اصلی هدف می‌برد.

بخش‌بندی متن صفحات وب، قابلیتی کاربردی محسوب می‌شود که پیدا کردن یک بخش خاص از اطلاعات را در یک صفحه‌ی وب بلند، آسان می‌کند. به‌عنوان مثال می‌توان با استفاده از آن لینک‌هایی ساخت که در یک مقاله‌ی آموزشی بلند، به یک مرحله‌ی خاص از آموزش هدایت شوند. کاربرد دیگر می‌تواند هدایت کاربر به یکی از المان‌های موجود در یک مقاله‌ی فهرستی باشد.

افزونه‌ی جدید کروم و قابلیت‌های آن، جذاب هستند؛ اما هنوز با کامل شدن فاصله‌ی زیادی دارند. به‌عنوان مثال در برخی آزمایش‌ها با مرورگر اج، لینک به بخش صحیحی از متن هدایت می‌شد، اما متن مدنظر، پررنگ نشده بود. در برخی موارد هم با پیام‌های خطایی مبنی بر کوتاه بودن متن انتخاب‌شده روبه‌رو می‌شوید که حتی باوجود انتخاب کردن یک پاراگراف هم شاید رخ بدهد. به‌هرحال هنوز مشکلات هماهنگی با مرورگرهای دیگر و حتی صفحات وب‌ خاص هم وجود دارد و اهالی مانتین ویو باید بیش از پیش روی توسعه و بهینه‌سازی افزونه کار کنند.

منبع: zoomit.ir

پلتفرم رباتیک RB5 کوالکام

پلتفرم رباتیک RB5 کوالکام با پشتیبانی از ۵G و هوش مصنوعی معرفی شد

کوالکام نیز درست مانند رقبایش از جمله اینتل و انویدیا روی رایانش مبتنی بر هوش مصنوعی کار می کند اما ترجیح مدیرانش این بوده که روی حوزه تخصصی خودشان تمرکز داشته باشند: یعنی دستگاه های کوچک تر و شبکه ها ارتباطی. در همین راستا این شرکت آمریکایی چندی پیش از پلتفرم رباتیک RB5 خود با پشتیبانی از ۵G و هوش مصنوعی رونمایی کرد؛ محصولی که دنباله رو چیپست RB3 است و قرار است در طیف وسیعی از ربات ها و پهپادها به کار گرفته شود.

پلتفرم RB3 همچنین به تولید کنندگان کمک می کند که گجت های خودران با قابلیت مسیریابی دقیق محیط های پیرامونی بسازند و در کوتاه های ترین زمان ممکن اطلاعات کلیدی و قابل اطمینانی را در اختیار کاربران قرار دهند.

کیت پلتفرم RB3 مجموعه ای متشکل از سخت افزار، نرم افزار و ابزارهای توسعه است که به تولیدکنندگان امکان می دهد نسل بعدی از ربات ها و پهپادهای کم مصرف و با توان رایانشی بالا را بسازند.

سخت افزار این پلتفرم از یک پردازنده QRB5165 کوالکام، سی پی یو کایرو ۵۸۵ و پردازنده گرافیکی آدرنو ۶۵۰ تشکیل شده است. پلتفرم RB3 در واقع نسخه متفاوتی از اسنپدراگون ۸۶۵ است که برای ربات ها و پهپادها بهینه سازی شده است و توان پردازشی آن برابر با ۱۵ ترا عملیات در هر ثانیه عنوان شده. پشتیبانی از ۴G و ۵G روی تمامی باندها از جمله mmWave از دیگر مشخصه های این پلتفرم محسوب می شود.

از آنجایی که این چیپ برای بینایی کامپیوتری و حوزه رباتیک طراحی شده است میتواند ویدیوهای مختلف تا کیفیت ۸K یا ۴K HDR و تصاویر با رزلوشن تا ۲۰۰ مگاپیکسل را پردازش کند و  امکان تعامل همزمان آن با حداکثر ۷ دوربین فراهم شده است. در مورد نرم افزار هم باید بگوییم که پلتفرم RB3 همراه با کیت توسعه نرم افزاری برای پردازش عصبی، یادگیری ماشینی، تشخیص قابلیت و تشخیص مانع ارائه خواهد شد.

این کیت توسعه دربرگیرنده دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی با امکان دنبال کردن سوژه، تشخیص عمق، زمان پرواز و دیگر ویژگی های کلیدی این روزهاست. کوالکام همچنین سنسورهای دیگری از قبیل حسگرهای مغناطیسی، فشارسنج، دماسنج، فراصوت و بسیاری موارد دیگر را نیز برای آن در نظر گرفته است.

تکنولوژی مورد اشاره قابلیت استفاده در اسباب بازی ها، جارو ربات ها و ماشین های چمن زنی را دارد و میتوان از آن در حوزه های تجاری و صنعتی بهره گرفت. بزرگ ترین مورد مصرف این تراشه اما پهپاد است؛ جایی که بینایی کامپیوتری و ارتباط ۴G/5G اهمیت ویژه ای پیدا می کند.

منبع: digiato.com

حمله هکرها با باج‌افزارها

هکرها در کمین حمله به شبکه‌های آسیب پذیر با باج افزارها هستند

محققان امنیتی به منظور جمع آوری اطلاعات در مورد حملات چند مرحله ای با باج افزارها ، یک سیستم اطلاعاتی کاذب ایجاد کرده و متوجه شدند هکرها آن را در مدت زمان کوتاه شناسایی کرده و به آن حمله می‌کنند.

محققان امنیتی پس از سرعت عمل هکرها در شناسایی آسیب پذیری‌ها در زیرساخت‌های حیاتی، از هدف قرار گرفتن سیستم‌های کنترل صنعتی (ICS) توسط باج افزارهای مختلف هشدار دادند.

شرکت امنیتی «Cybereason» به منظور به دام انداختن هکرها، یک سیستم اطلاعاتی با داده‌های کاذب موسوم به هانی پات (Honeypot) ایجاد کرده و آن را به گونه‌ای طراحی کردند که شبیه یک شرکت برق واقعی فعال در اروپا و آمریکای شمالی به نظر رسیده تا هکرها برای حمله کردن به آن تشویق شوند.

 

محققان زیرساخت‌های این شبکه را با آسیب پذیری‌های امنیتی رایج در زیرساخت‌های حیاتی، از جمله پورت‌های دسترسی از راه دور به دسکتاپ، پسوردهای ضعیف و مشکلات امنیتی در زیرشبکه ها ایجاد کردند.

این هانی پات اوایل سال جاری میلادی در اینترنت در دسترس قرار گرفت و تنها سه روز طول کشید تا هکرها آن را شناسایی و برای حمله به آن نقشه بکشند. آن‌ها با استفاده از باج افزار به بخش‌هایی از شبکه نفوذ کرده و نام کاربری و کلمه عبور تعدادی از اکانت‌ها را سرقت کردند.

هکرها با سوءاستفاده از ابزارهای کنترل از راه دور دسکتاپ به شبکه دسترسی پیدا کرده و پس از هک کردن پسورد ادمین، دسترسی سیستم را از راه دور به دست گرفتند. آن‌ها سپس یک درب پشتی در سرور آلوده ایجاد کرده و با استفاده از ابزارهای پاورشل مثل Mimikatz، نام‌های کاربری و کلمات عبور را سرقت کردند تا توانایی دسترسی بیشتر به شبکه و آلوده کردن سیستم‌های بیشتر را پیدا کنند.

این حمله نشان می‌دهد هکرها علاوه بر بکارگیری باج افزارها، توانایی سرقت نام‌های کاربری و کلمات عبور را دارند. آن‌ها این کار را به عنوان اهرم اطمینان انجام می‌دهند تا اگر با رقم باج خواهی آن‌ها موافقت نشد، شرکت را با انتشار اطلاعات حساس تهدید کنند.

به گفته محققان هکرها پس از پایان مراحل جانبی حمله، باج افزارها را به طور همزمان در تمام سرورهای آلوده رها می‌کنند تا با این کار قدرت حمله را افزایش دهند.

حمله هکرها به این هانی پات خسارات جدی در پی نداشت، ولی آزمایش نشان داد شبکه‌هایی که از زیرساخت‌های حیاتی پشتیبانی می‌کنند باید از درجه امنیت بسیار بالایی برخوردار باشند که انتخاب کلمات عبور پیچیده تنها یکی از روش های ارتقا امنیت است.

منبع: digiato.com

امنیت داده IBM

ابزار جدید IBM امنیت داده‌ها را در اندروید و iOS دو چندان می‌کند

ابزار جدید IBM امکان دسترسی آسانتر توسعه دهندگان به فناوری رمزنگاری تمام هم‌ریخت را فراهم می سازد که از داده‌های حساس در برابر حملات سایبری حفاظت می‌کند رمزنگاری داده‌ها یکی از راه‌های حراست از آنها در برابر حملات سایبری و شنود پنهانی است. داده‌ها معمولا زمانی که ذخیره شده یا در حال انتقال هستند، رمزنگاری می‌شوند اما رمزگشایی آنها در زمان استفاده فرصتی را برای دسترسی به اطلاعات در اختیار هکرها قرار می‌دهد.

IBM یازده سال قبل برای حل این مشکل فناوری رمزنگاری تمام همومورفیک یا هم‌ریخت (FHE) را معرفی کرد که امکان محاسبه و پردازش داده‌ها بدون نیاز به رمزگشایی را فراهم می‌کرد. رمزنگاری تمام هم‌ریخت با کاهش چشمگیر دفعات رمزگشایی خطر افشای اطلاعات به ویژه برای اطلاعات حساس را به حداقل رساند اما مشکل اصلی پیچیدگی بالای پیاده سازی این تکنیک در برنامه‌ها بود و به همین خاطر کمپانی آمریکایی با معرفی یک ابزار جدید استفاده از آن را برای توسعه‌دهندگان تسهیل کرده است.

رمزنگاری تمام هم‌ریخت

در این روش تعداد نامشخصی از محاسبات بدون آشکار کردن کلیدهای مخفی مستقیما روی دیتای رمزگذاری شده صورت می‌گیرد. این مجموعه ابزار فعلا برای سیستم عامل‌های iOS و MacOS ارائه شده و تنها در چند گام ساده امکان استفاده از FHE را فراهم می‌سازد. IBM وعده داده که به زوی آنرا در اختیار توسعه دهندگان اندروید و لینوکس هم قرار خواهد داد.

مزیت اصلی رمزنگاری تمام هم‌ریخت برای صنایع و سازمان‌هایی است که با داده‌های محرمانه و بسیار ارزشمند نظیر پرونده‌های مالی یا سلامتی سر و کار دارند. این فناوری امکان به اشتراک گذاری داده‌ها، استفاده از آنها و ذخیره سازی با امنیت به مراتب بالاتر را میسر می‌سازد.

ابزار جدید IBM برای iOS و MacOS در گیت هاب ارائه شده و طی چند هفته بعد نسخه‌های ویندوز و لینوکس آن هم از راه می‌رسند. تمامی نسخه‌ها مبنی بر غنی‌ترین کتابخانه رمزنگاری یعنی HELib هستند.

منبع: digiato.com

غول‌های فناوری اپل گوگل مایکروسافت

غو‌ل‌های فناوری چگونه اطلاعاتی جامع درباره ما پیدا می‌کنند؟

شرکت‌های بزرگ دنیای فناوری اطلاعات کاملی درباره‌ی رفتار و علایق و سابقه‌ی فعالیت کاربران دارند. آن‌ها چگونه به این اطلاعات دست پیدا می‌کنند؟

حتما در تجربه‌های وب‌گردی خود با تبلیغاتی کاملا مناسب علایق خود روبه‌رو شده‌اید. تبلیغاتی متناسب با فعالیت‌ها و سابقه‌ی وب‌گردی که در وب‌سایت‌های محبوب شما نمایش داده می‌شوند. این وب‌سایت‌ها چگونه چنین اطلاعات کاملی درباره‌ی ما پیدا می‌کنند؟ یک مطالعه‌ی جامع روی پنج شرکت بزرگ دنیای فناوری، اطلاعات جالب‌توجی از نحوه‌ی جمع‌آوری و استفاده از اطلاعات توسط این شرکت‌ها دراختیار ما قرار می‌دهد. شرکتی فعال در حوزه‌ی تجارت الکترونیک به‌نام Signs در تحقیقات اخیر خود با محوریت حجم اطلاعاتی که غول‌های فناوری درباره‌ی ما می‌دانند، بخشی از فرایند را مورد تحلیل قرار داده است.

تحقیقات شرکت Signs با این هدف انجام شد تا محققان و کاربران متوجه شوند پنج شرکت اصلی دنیای فناوری یعنی فیسبوک، اپل، مایکروسافت، گوگل و آمازون (موسوم به گروه FAGMA) چه مقدار اطلاعات درباره‌ی کاربران خود دارند. به‌علاوه، یک آزمایش با ۲۰ سؤال در جریان تحقیقات مطرح شد که نشان‌دهنده‌ی اطلاعات کم کاربران درباره‌ی شرکت‌ها بود.

نتیجه‌ی تحقیقات نشان می‌دهد که فیسبوک براساس گزارش درآمدی و پیش‌بینی‌های ۲۰۱۸-۲۰۱۷ خود، در هر دقیقه حدودا ۱۰۶ هزار دلار درآمد دارد. آن‌ها حدودا ۳۰ هزار کارمند دارند و اطلاعات بسیار زیادی از کاربران خود جمع‌آوری می‌کنند. فیسبوک با استفاده از اطلاعاتی همچون آدرس IP، ردگیری موقعیتی گوشی موبایل و موقعیت‌های مکانی که دوستان‌تان ارائه می‌کنند، توانایی تخمین حدودی محل زندگی شما را دارد. در میان اطلاعات جمع‌آوری شده در تحقیق، یک یافته‌ی جالب‌توجه دیگر نیز دیده می‌شود. حدود یک‌سوم از پرونده‌های طلاق در سال ۲۰۱۱ در ایالات متحده، شامل کلمه‌ی «فیسبوک» بوده‌اند.

غول های فناوری FAGMA

اپل که روزانه حدود ۷۲۲ میلیون دلار درآمد دارد، ازطریق اپراتور موبایل توانایی دریافت شماره‌ی موبایل کاربر را دارد. اطلاعات دیگر تحقیقات نشان می‌دهد کوپرتینویی‌ها هر دقیقه ۳۱ دستگاه مک می‌فروشند. درحال‌حاضر حدود ۱۲۳ هزار نفر در سرتاسر جهان کاربر اپل هستند و نیمی از خانه‌های ایالات متحده، حداقل یک دستگاه ساخت اپل دارند.

مایکروسافت با حدود ۱۳۱ هزار کارمند در سرتاسر جهان، حدودا در هر ساعت ۱۲/۵ میلیون دلار درآمد دارد. در بخش دیگر گزارش می‌خوانیم که اکنون بیش از ۴۰۰ میلیون دستگاه از ویندوز ۱۰ استفاده می‌کنند. روزانه سه میلیارد دقیقه تماس با سرویس اسکایپ برقرار می‌شود و یک پنجم از مردم، بینگ را به‌عنوان موتور جست‌وجوی محبوب خود انتخاب می‌کنند.

 

 

درآمد غول‌های فناوری از GDP بسیاری از کشورها بیشتر است.

گوگل ارزش بازاری بیش از ۳۰۲ میلیارد دلار دارد و درآمد آن در هر ثانیه، ۴،۳۴۸ دلار بیان می‌شود. آن‌ها در سرتاسر جهان بیش از ۸۵ هزار کارمند دارند. امروز بیش از یک میلیارد نفر از سرویس جیمیل استفاده می‌کنند. درواقع احتمال داشتن حداقل یک آدرس جیمیل برای هر کاربر دنیای فناوری، بسیار بالا تخمین زده می‌شود. گوگل علاوه بر سرویس‌های اصلی موتور جست‌وجو، توانایی شناسایی هویت و جمع‌آوری اطلاعات درباره‌ی کاربر را ازطریق ویدیوهای مشاهده شده در یوتیوب هم دارد. تبلیغاتی که کلیک می‌کنید و وب‌سایت‌هایی که مشاهده می‌کنید هم در برنامه‌ی ردیابی و کسب اطلاعات گوگل قرار می‌گیرند.

آمازون روزانه حدود ۶۴۳/۵ میلیون دلار درآمد دارد. درآمدی که در مقام مقایسه به آن‌ها امکان می‌دهد ۲۶۱ هواپیمای بوئینگ خریداری کنند یا ۱۷ شاتل را به فضا بفرستند. آن‌ها با این درآمد می‌توانند برای ۲۷۱ میلیون سال، اشتراک نتفلیکس خریداری کنند. بیش از ۴۳ درصد از سهم بازار تجارت الکترونیک دراختیار آمازون قرار دارد و آن‌ها با بیش از ۵۶۳ هزار کارمند در سرتاسر جهان، بزرگ‌ترین شرکت در میان مجموعه‌ی مورد مطالعه هستند.

شرکت‌هایی که در گروه FAMGA قرار می‌گیرند، ارزشمندترین برندهای جهان محسوب می‌شوند. به‌عنوان مقایسه جالب است بدانید فیسبوک درآمدی بیش از GDP کشورهای گرینلند، لیبی،‌ هندوراس و ایسلند دارد. درآمد اپل نیز بیش از GDP نیوزیلند تخمین زده می‌شود.

پایگاه داده / database

 

 

داده، ابزار درآمدزایی غول‌های فناوری

اگر تاکنون با این سؤال روبه‌رو بوده‌اید که شرکت‌های فناوی چگونه به بزرگ‌ترین سازمان‌های جهان تبدیل شدند، پاسخی به جز کلمه‌ی داده (Data) نخواهید داشد. هریک از شرکت‌های بزرگ، اطلاعاتی بسیار زیاد درباره‌ی شما دارند. آن‌ها نام، شماره‌ی تماس و آدرس ایمیل شما را می‌دانند. در میان آن‌ها، تنها اپل آدرس محل زندگی شما را جمع‌آوری نمی‌کند، اما اگر آدرس را در اطلاعات اپل آی‌دی وارد کنید، آن‌ها نیز اطلاعات را خواهند داشت.

تمامی شرکت‌های فهرست بالا به جز آمازون، توانایی جمع‌آوری اطلاعات پیرامون عادت‌‌های شما را دارند. البته آمازون هم فرایندهای خرید و وب‌گردی کاربران را ردگیری و تجمیع می‌کند تا اطلاعاتی کلی پیرامون عادت‌های خرید و موضوع‌های مورد علاقه به دست بیاورد. آمازون و اپل، اطلاعات زیادی پیرامون دوستان و اعضای خانواده‌ی شما ندارند، اما اگر خرید هدیه‌ای برای آن‌ها انجام دهید. این اطلاعات هم به گنجینه‌ی دو شرکت مذکور اضافه می‌شود.

تمایل ما به استفاده از ابزارهای فناوری، منجر به رشد و درآمدزایی گروه FAGMA می‌شود

فیسبوک با ردگیری رفتارهای شما متوجه می‌شود که بیشتر با کدام دوستان در تعامل و ارتباط هستید. درنتیجه با استفاده از همان اطلاعات، نزدیک‌ترین دوستان و اعضای خانواده را تشخیص می‌دهد. فیسبوک حتی توانایی کشف وضعیت ارتباطی و تمایل‌های جنسی کاربران را نیز دارد.

هریک از شرکت‌های بزرگ دنیای فناوری، برند و مدل گوشی هوشمند و جنسیت شما را می‌دانند. آن‌ها حتی باتوجه‌به عکس پروفایل‌هایی که در حساب کاربری بارگذاری کرده‌اید، رنگ چشم را نیز تشخیص می‌دهند. درمیان آن‌ها، مایکروسافت با خرید لینکدین به مجموعه‌ی ارزشمند دیگری از داده دست پیدا کرد و توانایی کشف تاریخچه‌ی اشتغال هر کاربر را نیز دارد.

در فهرست FAGMA، تنها آمازون و مایکروسافت، تاریخ تولد دقیق شما را درخواست نمی‌کنند. اپل و مایکروسافت و آمازون، اطلاعی از جهت‌گیری‌ سیاسی کاربران خود ندارند. همچنین اپل، آمازون و گوگل ظاهرا سطح تحصیلات شما را نیز نمی‌دانند. همه‌ی شرکت‌های مذکور، توانایی ردگیری تاریخچه‌ی وب‌گردی شما را دارند. تنها آمازون کمی محدودتر عمل کرده و فقط وب‌سایت‌هایی که قبل و بعد از آمازون مرور کرده‌اید را ردگیری می‌کند. تمامی شرکت‌ها، اطلاعات کارت اعتباری کاربران در مناطق خاص را دراختیار دارند.

درآمد اپل

تمامی شرکت‌های FAGMA به جز فیسبوک، دستورهای صوتی شما را به که دستیارهای هوشمند ارسال کرده‌اید، ضبط می‌کنند. فیسبوک نیز می‌گوید تنها درصورتی به میکروفون گوشی هوشمند دسترسی خواهد داشت که خود کاربر برای استفاده از قابلیتی خاص، دسترسی را داده باشد. غول شبکه‌های اجتماعی ادعا می‌کند که برخلاف شایعه‌های موجود، هیچ‌گاه به مکالمه‌های کاربر گوش نمی‌دهد.

اطلاعات و آمارهایی که در بالا ذکر شدند، بسیار شوکه‌کننده و عظیم هستند. تمامی آن‌ها نیز به‌عنوان نتیجه‌ای از تمایل سیری‌ناپذیر مردم به ارتباط داشتن با یکدیگر، خرید آنلاین، تملک جدیدترین نرم‌افزار و سخت‌افزارها و کسب اطلاعات بیشتر پیرامون جهان محسوب می‌شوند. درنهایت، رشد شرکت‌های FAGMA ظاهرا مسیری همیشه ادامه‌دار خواهد بود و هیج رقیب جدی برای آن‌ها دیده نمی‌شود.

شاید درحال‌حاضر نتوانیم رقیبی بزرگ برای پنج شرکت اصلی دنیای فناوری پیدا کنیم؛ اما فراموش نکنید که تا چند دهه پیش، شرکت‌های دیگری در جایگاه برترین‌های صنعت بودند و همین گروه FAGMA به‌مرور جای آن‌ها را اشغال کردند. درنتیجه می‌توان اکنون هم رقیبی را تصور کرد که اکنون با حرکتی آهسته، به سمت صدر جدول حرکت می‌کند. درنهایت رقابت در دنیای فناوری همیشه ادامه دارد و دراین‌میان، داده و اطلاعات کاربران نقشی حیاتی را در رقابت بازی می‌کند.

منبع: zoomit.ir

کاربرد هوش ‌مصنوعی

کشف حالت جدیدی از ماده با قابلیت ارتقای سیستم‌های هوش ‌مصنوعی

بسیاری از ما با چهار حالت کلاسیک ماده شامل جامد، مایع، گاز و پلاسما آشنا هستیم اما حالت‌های دیگری نیز وجود دارند. فیزیکدانان در دانشگاه‌های «اوپسالا» و «رادبود» موفق به شناسایی حالت جدیدی از ماده با نام «شیشه اسپینی خود القا» شده‌اند که می‌توان از آن برای ساخت پلتفرم‌های هوش ‌مصنوعی استفاده کرد.

خاصیت مغناطیسی معمولا زمانی ایجاد می‌شود که همه الکترون‌های موجود در اتم‌های یک ماده، در یک جهت بچرخند. اما در شیشه چرخشی، اتم‌های آهنربا نظم خاصی ندارند و تمام آن‌ها در جهت‌های تصادفی می‌چرخند. علت انتخاب شیشه برای نام این ماده، وجود شباهت‌هایی میان آن و نحوه قرارگیری نامشخص اتم‌ها در یک قطعه شیشه‌ای معمولی است.

شیشه‌های چرخان تنها در آلیاژهای مخصوصی یافت می‌شدند، اما هم اکنون محققان به این موضوع پی بردند که این حالت به طور طبیعی در عنصر خالص «نئودیمیم» رخ می‌دهد. برای اینکه میان این حالت‌ها تفاوت ایجاد شود، نام شیشه شیشه اسپینی خود القا برای آن انتخاب شده است.

نئودیمیم به عنوان یک عنصر با خواص مغناطیسی عجیب شناخته می‌شود، بنابراین تیم این تحقیق برای بررسی آن از میکروسکوپ تونلی روبشی (STM) استفاده کرد. با انجام این کار، محققان پی بردند که چرخش‌های اتمی در نئودیمیم همانند یک مارپیچ است و آن‌ها با سرعت‌های مختلفی می‌چرخند. با توجه به این موارد، شکل مارپیچ به صورت پیوسته در حال تغییر است.

سیستم‌های هوش مصنوعی

نویسنده این تحقیق، «دانیل وگنر» اعلام کرده:

«STM به ما اجازه می‌دهد تا ساختار اتم‌ها را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار دهیم و همچنین بتوانیم به قطب شمالی و جنوبی اتم‌ها پی ببریم. با این پیشرفت در تصویربرداری با دقت بالا، ما توانستیم رفتار در نئودیمیم را کشف کنیم، چرا قادر به شناسایی تغییرات بسیار کوچک در ساختار مغناطیسی بودیم، البته انجام این کار ساده نبود.»

تیم این تحقیق به این موضوع اشاره کرده که نئودیمیم شاید تنها عنصر با این ویژگی نباشد و احتمالا این رفتار در عناصر دیگر نیز وجود دارد. یکی دیگر از نویسندگان این تحقیق، «الکساندر خواجتوریان» درباره این حالت از ماده اعلام کرده:

«تکامل پیچیده نئودیمیم احتمالا می‌تواند پلتفرمی برای تقلید رفتارهای پایه مورد استفاده در هوش‌مصنوعی باشد. تمام الگوهای پیچیده که می‌توانند در این ماده ذخیره شوند، قادرند با شناسایی تصویر ارتباط برقرار کنند. شما نمی‌توانید کامپیوترهای الهام گرفته شده از مغز را با آهنرباهای ساده بسازید، اما مواد با رفتار پیچیده می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای این کار باشند.»

از آنجا که رفتار اسپینی اتم‌ها در این حالت به کنش نورون‌ها بی‌شباهت نیست، احتمالا می‌توان از این حالت ماده در تولید سیستم‌های مبتنی بر هوش ‌مصنوعی بهره گرفت.

منبع: digiato.com