کاربردهای هوش مصنوعی

هوش‌مصنوعی فرایند نقاشی هنرمندان بزرگ را شبیه‌سازی می‌کند

هرچند بشر در ساخت ماشین‌ زمان برای سفر به گذشته ناکام مانده، اما با وجود هوش‌مصنوعی می‌توان شماری از رویدادهای گذشته را شبیه‌سازی کرد.

امروزه فرایند خلق یک اثر هنری قدیمی سوالی بزرگ در ذهن بسیاری از علاقمندان به هنر است، اما متاسفانه تا پیش از این امکان بازگشت به گذشته و دیدن سبک نقاشی از روی دست افرادی نظیر ون‌گوک یا مونت وجود نداشت. حال محققان حوزه‌ی هوش‌ ‌مصنوعی در دانشگاه MIT موفق شده‌اند تا به کمک یادگیری ماشین، سیستمی را طراحی کنند که قادر است فرایند طراحی سوژه‌های مختلف روی بوم را از ابتدا شبیه‌سازی کند. این سیستم که Timecraft نام دارد، قادر است با جزئیات بالایی به شبیه‌سازی فرایند نقاشی پرداخته و حتی جاهایی از بوم را که نقاش با استفاده از قلم مو، خطوطی را اضافه کرده، نمایش دهد. فرایند کار این هوش‌مصنوعی به این گونه است که ابتدا با استفاده از ۲۰۰ ویدیوی تایم‌لپس، فرایند نقاشی دیجیتال و آبرنگ به‌عنوان دیتای آموزشی در اختیارش قرار داده می‌شود. پس از ایجاد یک شبکه‌ی عصبی موسوم به کانولوشنال، فرایند تفکیک و شبیه‌سازی نقاشی هدف به‌صورت برعکس براساس آموزش‌ها آغاز می‌شود.

 

شبیه‌سازی نقاشی هنرمندان بزرگ توسط هوش مصنوعی

هرچند نتایج کار فاصله‌ی زیادی با حالت ایدئال دارد، اما همچنان شاهد نتایج رضایت‌بخشی هستیم. تایم‌کرفت از تست‌های بنچمارک موجود عملکرد بهتری دارد، به‌صورتی که در ۹۰ درصد موارد بسیار بهتر عمل می‌کند. فرایند کار این الگوریتم به اندازه‌ای خوب است که در زمان خلق یک اثر هنری که با استفاده از آن آموزش یافته، بیش از نیمی از افراد را فریب می‌دهد، به‌طوریکه این افراد تصور می‌کنند که نقاشی مدنظر نسخه‌ی اصلی است و توسط هوش‌مصنوعی ایجاد نشده است.

توسعه‌دهندگان این الگوریتم اعلام کرده‌اند که کد آن را در آینده‌ی نزدیک دردسترس عموم قرار می‌دهند تا تمامی افراد قادر باشند خود این فرایند را آزمایش کنند. در کنار بررسی فرایند نقاشی توسط بزرگان این هنر، استفاده از این الگوریتم می‌تواند در حوزه‌ی آموزش نقاشی توسط افراد تازه‌کار نیز مورد استفاده قرار گیرد. هرچند هنوز فاصله‌ی زیادی تا ایجاد یک نقاش دیجیتال چیره‌دست داریم، اما دانشمندان به دستاوردهای خوب دست پیدا کرده‌اند و انتظار می‌رود در آینده نزدیک شاهد ظهور هوش‌مصنوعی با قابلیت خلق آثار هنری ارزنده باشیم.

منبع: zoomit.ir

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *