نمايشگاه بين‌المللی تخصصی برق و انرژی

فراخوان حضور در سومین نمایشگاه بین‌المللی تخصصی برق و انرژی عمان

سومین نمایشگاه بین‌المللی تخصصی برق و انرژی عمان، در تاریخ ۱۵ الی ۱۷ مهرماه ۱۳۹۸ در مرکز دائمی نمایشگاه‌های بین المللی مسقط در عمان برگزار خواهد شد.

این نمایشگاه همزمان با نهمین نمایشگاه ساختمان و زیرساخت و حمل و نقل عمان برگزار خواهد شد.

برای حضور هرچه پررنگ تر شرکت‌های عضو سندیکا در این نمایشگاه تسهیلاتی همچون تخفیف ۳۰ درصدی برای رزرو غرفه و یک صفحه آگهی رایگان رنگی در نظر گرفته شده است.

با توجه به رونق و اهمیت بازارهای  عمان، از علاقه مندان این حوزه دعوت میشود در این رویداد مهم بین المللی شرکت کنند.

کشور عمان با پایتختی شهر مسقط ۴٫۵ میلیون نفر جمعیت دارد و بنا به اطلاعات صندوق بین المللی پول در سال ۲۰۱۶ تولید ناخالص داخلی ۵۹ میلیارد دلاری داشته است.

 علاقه مندان به حضور در این رویداد مهم بین المللی، به منظور کسب اطلاعات و انجام مراحل ثبت نام، پس از اعلام آمادگی حضور در این نمایشگاه از طریق تکمیل فرم مربوطه، با شماره تلفن ۲۲۳۹۳۴۹۳ تماس حاصل فرمایند.

محصولات هوش مصنوعی

ساخت نخستین واکسن طراحی‌شده به‌وسیله هوش مصنوعی

پژوهشگران دانشگاه فلیندرز در استرالیا با استفاده از هوش مصنوعی، واکسنی مؤثر علیه آنفلوآنزا طراحی کرده‌اند.

 

گروهی از دانشمندان دانشگاه فلیندرز در جنوب استرالیا واکسن جدیدی توسعه داده‌اند که به‌نظر می‌رسد اولین داروی انسانی در جهان محسوب می‌شود که کاملا به‌وسیله‌ی هوش مصنوعی توسعه داده شده است.

اگرچه قبلا نیز داروهایی با استفاده از کامپیوتر طراحی شده بود، اما این واکسن حاصل کاری پیشرفته‌تر بوده و به‌صورت مستقل با استفاده از یک برنامه‌ی هوش مصنوعی طراحی شده است که SAM یا «الگوریتم جستجوی لیگاندها» خوانده می‌شود.

نیکولای پترووسکی که رهبری این پروژه را بر عهده داشته است، می‌گوید:

نام این الگوریتم برگرفته از کاری است که باید انجام دهد: جستجوی تمام ترکیبات ممکن برای یافتن یک داروی مناسب انسانی (که لیگاند نیز نامیده می‌شود). ما مجبور بودیم برنامه‌ی هوش مصنوعی را با استفاده از اطلاعات مجموعه‌ای از ترکیبات شناخته‌شده که سیستم ایمنی انسان را فعال می‌کنند و مجموعه‌ای از ترکیباتی که روی این سیستم اثری ندارند، آموزش دهیم. سپس وظیفه‌ی هوش مصنوعی این بود که بتواند به‌خودی‌خود بین دارویی که اثربخش است و دارویی که اثری ندارد، تمایز قائل شود. سپس برنامه‌ی دیگری به نام «داروساز مصنوعی» ساختیم که تریلیون‌ها ترکیب شیمیایی مختلف را ایجاد کرد و آن‌ها را وارد سیستم SAM کردیم تا تمام این ترکیبات را بررسی کند و ببیند کدام‌یک می‌تواند داروی مناسبی برای انسان باشد.

وی در ادامه گفت: نتایج نشان می‌داد که SAM نه‌تنها توانایی شناسایی داروهای خوب را دارد بلکه حتی نسبت‌به داروهای موجود، داروهای بهتری را پیشنهاد می‌کند. ما داروهای معرفی‌شده به‌وسیله‌ی SAM را سنتز و وارد آزمایش‌های حیوانی کردیم تا توانایی آن‌ها را در زمینه‌ی بهبود اثربخشی واکسن آنفلوآنزا تأیید کنیم.

پترووسکی می‌گوید که این روش به‌طور بالقوه فرایندهای کشف و توسعه‌ی داروها را چندین سال کوتاه‌تر می‌کند و هزینه این کار را نیز میلیون‌ها دلار کاهش می‌دهد. این پژوهش از سوی مؤسسه‌ی ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا (بخشی از مؤسسه‌ی ملی سلامت کشور آمریکا) حمایت مالی شد.

پترووسکی افزود: ما در حال حاضر براساس نتایج حاصل از آزمایش‌های حیوانی می‌دانیم که این واکسن در برابر آنفلوآنزا بسیار محافظت‌کننده است و نسبت‌به واکسن‌های موجود عملکرد بهتری دارد.

اینترنت اشیا

اینترنت اشیا یا IoT به زبان ساده

اینترنت اشیا یا به‌بیانی دقیق‌تر، «اینترنت چیزها» یعنی اتصال دستگاه‌های فیزیکی نظیر وسایل نقلیه، لوازم خانگی، گوشی‌های هوشمند و… به‌هم‌دیگر از طریق نرم‌افزارهای خاص، حسگرها و… است.

در این فناوریِ به‌نسبت نوپا، تمامی دستگاه‌های متصل به یک شبکه، توانایی این را دارند که کارهایشان را به‌صورت خودکار انجام دهند؛ بر اساس تغییراتی که در محیط اطرافشان رخ‌ می‌دهد، یک سری پاسخ ویژه را به‌صورت کاملا خودکار از خود نشان دهند و همچنین می‌توانند داده‌های مختلف را بدون هرگونه دخالت انسان، با دیگر دستگاه‌های شبکه مبادله کنند.

شاکله‌ی اصلی این فناوریِ جدید، بر پایه‌ی شبکه‌ی بی‌سیم و اینترنت ساخته شده و هدف اصلی آن، بهبود کارایی و دقت دستگاه‌های مختلف است.

Internet of Things در کنار موارد یادشده، می‌تواند از لحاظ اقتصادی و حتی به‌منظور جلوگیری از اتلاف وقت، کمک‌ حال مردم باشد.

عبارت اینترنت اشیا را می‌توان برای اکثر دستگاه‌هایی که می‌شناسید، تعریف کرد؛ همین نکته را می‌توان وجه تمایز IoT نسبت به دیگر فناوری‌ها به‌شمار آورد.

اینترنت اشیا شامل دستگاه‌هایی نظیر گوشی‌های هوشمند، هدفون‌ها، وسایل نقلیه، لامپ‌ها، یخچال‌ها، دستگاه‌های قهوه‌ساز، سیستم‌های امنیتی و هشداردهنده و بسیاری دیگر از دستگاه‌های خانگی و موبایلی می‌شود.

کارشناسان این حوزه تخمین زده‌اند که اینترنت اشیا تا سال ۲۰۲۰ می‌تواند بیش از ۳۰ میلیارد دستگاه را در سراسر دنیا به‌هم متصل کند؛ همین موضوع باعث خواهد شد تا ارزش جهانی این بازار تا همین سال، به حدودا ۷.۱ تریلیون دلار برسد.

به روش‌های مختلفی می‌توان دستگاه‌های گوناگون را از طریق اینترنت اشیا به‌هم متصل کرد؛ همانطور که قطعا تاکنون از نام این فناوری حدس زده‌اید، اولین و مهم‌ترین موردی که برای اتصال دستگاه‌ها نیاز داریم، اینترنت است. اینترنت را در حقیقت می‌توان مرکز کنترل دستگاه‌های متصل‌شده از طریق IoT به‌ شمار آورد.

دومین موردی که به آن نیاز داریم، یک گوشی هوشمند یا دستگاه مشابهی است که از اتصال بلوتوث پشتیبانی کند.

تمامی اشیایی که از طریق IoT به‌هم متصل شده‌اند، برای تبادل داده‌های مختلف با یک‌دیگر، به یک یا چند دستگاه نیازمند هستند. با استفاده از یک دستگاه کنترل‌کننده نظیر گوشی هوشمند، می‌توانید از راه دور به‌راحتی اشیای مختلف را کنترل کنید.

بدیهی است که اگر کاربر بخواهد دستگاه‌های مختلف را از طریق گوشی هوشمندش کنترل کند، لازم است پیش از هر کاری اپلیکیشن ویژه‌ای را که برای این کار تعبیه شده است، نصب کند.

 

 

چگونه دستگاه‌ها از طریق اینترنت اشیا به‌هم متصل می‌شوند؟

اینترنت اشیا برای متصل کردن هزاران دستگاه‌ به‌هم و به‌اشتراک‌گذاری داده بین آن‌ها، از روش‌های مختلفی بهره می‌گیرد؛ دفاتر کاری و خانه‌ها به‌طور معمول برای اتصال دستگاه‌ها، از وای‌فای یا بلوتوث استفاده می‌کنند. گفتنی است که دو مورد یادشده، محبوب‌ترین روش‌ها برای عملی‌کردن این کار هستند.

علاوه‌ بر این‌ها، می‌توان برای اتصال دستگاه‌های الکترونیکی از طریق اینترنت اشیا، از شبکه‌ی LTE و فناوری‌های ماهواره‌ای هم بهره گرفت که البته این دو روش، چندان مرسوم نیستند.

 

 

چه کارهایی را می‌توان با اینترنت اشیا انجام داد؟

اگر شما نیز جرو افرادی هستید که میزان کارایی اینترنت اشیا برای‌تان تبدیل به سوالی بزرگ شده، بهتر است بدانید که از طریق این فناوری تقریبا می‌توان هر کاری که فکرش را بکنید، انجام داد. واقعیت این است که توانایی‌های اینترنت اشیا برای عملی‌کردن کارهای مختلف، فراتر از آن است که خیلی‌ها تصور می‌کنند.

 

 

شهرهای هوشمند

یکی از جذاب‌ترین مقوله‌هایی که در مورد اینترنت چیزها مطرح می‌شود، توانایی آن برای هوشمندسازی شهرها است. در یک شهر هوشمند، می‌توان با بهره‌گیری از سیستم‌های خودکارِ پیشرفته، تقریبا همه‌چیز را از طریق یک اتاق مخصوص، کنترل کرد.

تصور کنید که کارهایی نظیر نظارت همگانی، تأمین آب، تأمین برق، حمل‌‌و‌نقل و حتی تأمین امنیت شهری به‌صورت هوشمند صورت گیرند؛ این‌ موارد تنها بخشی از کاربردهای اینترنت اشیا برای ساخت شهرهای هوشمند هستند.

 

 

صنایع وابسته به اینترنت اشیا

سلامتی

ساخت‌‌وساز

حمل‌‌و‌نقل

بانک‌ها

خدمات غذایی

اکتشاف نفت

زراعت

سیستم روشنایی هوشمند

ساختمان‌های هوشمند

و…

 

 

امنیت اینترنت اشیا

یکی از اصلی‌ترین مواردی که همواره در مورد اینترنت چیزها مطرح می‌شود، بحث امنیت آن است.

از آنجایی که در این فناوری، دستگاه‌های زیادی از طریق اینترنت به‌هم متصل می‌شوند، هک‌شدن آن‌ها می‌تواند ضررهای جبران‌ناپذیری را نظیر لورفتن اطلاعات حساس شخصی و اقتصادی، به‌همراه داشته باشد.

همواره دو دلیل برای راحتیِ هک‌شدن دستگاه‌های مبتنی بر اینترنت اشیا مطرح مطرح می‌شود: مورد اول این‌ است که دستگاه‌های یادشده از طریق اینترنت به‌هم متصل شده‌اند و اینترنت هم در حالت کلی در معرض خطرِ هک قرار دارد.

مورد دوم این است که بسیاری از دستگاه‌های مبتنی بر این فناوری، توسط شرکت‌های بعضا کوچک ساخته شده‌اند و این شرکت‌ها، منابع و زمان کافی را برای قرار دادن ساختارهای امنیتی قدرتمند در دستگاه‌هایشان نداشته‌اند.

اینترنت اشیا می‌تواند در آینده‌ای نزدیک به یکی از تحولات عظیم در حوزه‌ی فناوری تبدیل شود و نحوه‌ی زندگی کردن ما را از جهات زیادی، دستخوش تغییر کند.

دیدگاه‌ شما در مورد اینترنت چیزها چیست؟

هوش مصنوعی غیردیجیتالی

تولید اولین هوش مصنوعی غیردیجیتالی که نیازی به مصرف برق ندارد

دانشمندان موفق‌‌به تولید اولین نمونه از شیشه‌‌های هوشمندی شده‌‌اند که می‌تواند به‌‌کمک علم اپتیک، اعداد مختلف را از یکدیگر تشخیص دهد.

 

طبق نتایج پژوهش اخیر دانشمندان حوزه‌‌ی هوش مصنوعی ؛ برای خلق یک هوش مصنوعی نه‌‌تنها نیازی به یک کامپیوتر نداریم؛ بلکه شاید اصلا نیازی به الکتریسیته هم وجود نداشته باشد.

در یک پژوهش خارق‌‌العاده، دانشمندانی در دانشگاه ویسکوزین-مدیسون موفق شده‌‌اند روشی برای تولید یک شیشه مجهز به هوش مصنوعی بیابند که می‌‌تواند بدون نیاز به هرگونه حسگر، مدار یا حتی منبع توان خارجی، تصاویر را از یکدیگر تشخیص دهد. این فناوری روزی می‌‌تواند منجربه افزایش طول عمر باتری تلفن همراهتان شود. زونگ‌‌فو یو، نویسنده‌‌ی ارشد این پژوهش می‌‌گوید:

ما همواره می‌‌اندیشیم که چگونه می‌‌توان در آینده به ماشین‌‌ها قدرت بینایی بخشید؛ موضوعی که به‌‌خصوص برای کاربردهایی نظیر فناوری‌‌های مأموریت‌‌محور اهمیت دارد. این موضوع می‌‌تواند همه‌‌چیز را در ارتباط‌‌با طراحی بینایی ماشین متحول کند.

 

یو می‌‌افزاید: این روزها ما به محاسبات دیجیتالی عادت کرده‌‌ایم؛ اما این (پژوهش) افق دید ما را گسترده‌‌تر کرد. دینامیک موجی انتشار نور، روش تازه‌‌ای را از محاسبات عصبی مصنوعی آنالوگ پیش روی ما قرار می‌‌دهد. وی همچنین می گوید: ما می‌‌توانیم چنین شیشه‌‌ای را به‌‌گونه‌‌ای تنظیم کنیم که بتواند چهره‌‌ی تنها یک نفر را بشناسد و بدین‌‌ترتیب از آن به‌‌عنوان یک قفل بیومتریک استفاده کنیم. اگر یک‌بار چنین تنظیماتی انجام شود، دیگر بدون نیاز به مصرف انرژی یا اینترنت می‌‌توان تا ابد از آن بهره برد. این بدان معنا است که این فناوری می‌‌تواند یک چیز را تا هزاران سال برایتان محفوظ نگاه دارد.

 

در یک مطالعه‌‌ی اثبات مفهومی که روز دوشنبه در ژورنال علمی فوتونیکس به‌‌چاپ رسید، پژوهشگران توضیح می‌دهند که چگونه موفق به تولید یک قطعه «شیشه‌‌ی هوشمند» شده‌‌اند که می‌‌تواند اعداد دست‌‌نویس را از یکدیگر تشخیص دهد.