مرورگر گوگل کروم 79

مرورگر کروم ۷۹ با قابلیت هشدار سرقت رمزعبور معرفی شد

گوگل به‌تازگی مرورگر کروم ۷۹ را با تعدادی از قابلیت‌های جدید، به‌ویژه در بخش امنیت و محافظت از رمزعبور، معرفی کرده است.
سیستم DIB-R انویدیا از محصولات هوش مصنوعی

محققان انویدیا ، فریم‌ورکی برای تبدیل تصاویر دوبعدی به مدل‌های سه‌بعدی ابداع کردند

محققان انویدیا به‌تازگی سیستمی با عنوان DIB-R طراحی کرده‌اند که می‌تواند تصاویر دوبعدی را به مدل‌های سه‌بعدی تبدیل کند.اگرچه کامپیوترها ابزاری ایده‌آل برای دریافت مدل‌های سه‌بعدی و رندرینگ آن به صفحات دو‌بعدی هستند اما توانایی دریافت تصاویر دوبعدی و تبدیل آن به مدل سه‌بعدی را ندارند. اما حالا و به لطف یادگیری ماشین، این موضوع دارد جامه عمل می‌پوشد.

به‌تازگی، محققان انویدیا فریم‌ورکی برای رندرینگ طراحی کرده‌اند که با به‌کارگیری هوش مصنوعی می‌تواند تصاویر دوبعدی را دریافت کند و آن‌ها را به با دقت زیاد به مدل‌های سه‌بعدی تبدیل کند.

این سیستم که رندرساز بر پایه الحاق تشخیص پذیر (differentiable interpolation-based renderer) یا به اختصار DIB-R نامیده می‌شود در محیط فریم‌ورک یادگیری ماشین PyTorch  ساخته شده است و قرار است نتایج تحقیقات این گروه از محققان، این هفته در کنفرانس سالانه NIPS (سیستم‌های پردازش اطلاعات عصبی) در ونکوور و واشنگتن ارائه شود.

در حقیقت این فریم‌ورک، کاری برعکس GPU انجام می‌دهد؛ بدین ترتیب که در ابتدا تصویر را آنالیز می‌کند و بر این اساس، مدلی سه‌بعدی شامل شکل، بافت، رنگ و نوردهی با دقت بالا می‌سازد. ساختار معماری رمزگذاری و رمزگشایی این فریم‌ورک از تولید یک حجم کروی با اضلاع بسیار زیاد آغاز می‌شود و سپس با استفاده از اطلاعات موجود در تصویر دوبعدی، این ساختار کروی را به مدلی سه‌بعدی توسعه می‌دهد. این فرایند تنها یک‌دهم ثانیه زمان می‌برد ولی آموزش شبکه عصبی با کمک یک GPU انویدیا  V100 به دو روز زمان نیاز دارد و البته انویدیا ادعا می‌کند که این یادگیری با مدل‌های دیگر GPU ممکن است هفته‌ها طول بکشد.

تبدیل تصاویر دوبعدی به مدل‌های سه‌بعدی

جون گائو یکی از اعضای این گروه تحقیقاتی می‌گوید :

چون تمرکز ما روی عکس پرندگان بود، بعد از انجام فرایند روی چندین مجموعه عکس از پرندگان مختلف، حالا DIB-R می‌تواند با دریافت عکس هر نوع پرنده‌ای، یک مدل سه‌بعدی دقیق از آن تهیه کند و این اولین‌بار است که شما تنها با در دست داشتن یک تصویر دوبعدی می‌توانید ویژگی‌های سه‌بعدی آن را پیش‌بینی کنید.

محققان معتقدند که می‌توان از این سیستم برای توسعه ایمنی و دقت ربات‌های خودران در محیط‌های مختلف بهره برد؛ چراکه درک عمیق‌تر نسبت به یک محیط سه‌بعدی، ربات‌ها را قادر می‌سازد تا هدایت‌پذیری و راهبری بهتری داشته باشند.

انویدیا، سیستم DIB-R را به یک کتابخانه یادگیری عمیق سه‌بعدی در PyTorch گیت ‌هاب با عنوان کائولین افزوده است و از این پس، کائولین دانشمندان را در سرعت بخشی به تحقیقات مربوط به یادگیری عمیق سه‌بعدی، یاری خواهد کرد.

پردازنده‌های AMD

محبوبیت ۲/۵ برابری پردازنده‌های AMD نسبت به دو سال قبل

طبق آخرین نظرسنجی سخت‌افزاری استیم، تعداد گیمرهایی که از پردازنده‌های AMD استفاده می‌کنند تا ۲۰ درصد افزایش یافته و این آمار از ابتدای سال گذشته ۲/۵ برابر شده است.

نظرسنجی نوامبر ۲۰۱۹ نشان می‌دهد که ۲۰/۵ درصد از کاربران Steam با پردازنده‌ی AMD و ۷۹/۵ درصد با پردازنده‌ی اینتل در حال کار هستند. اگر به دو سال قبل یعنی ابتدای سال ۲۰۱۸ بازگردیم فقط ۸ درصد گیمرها از پردازنده‌های AMD استفاده می‌کردند. اما پس از عرضه‌ی انبوه پردازنده‌های نسل دوم Ryzen در ژوئن ۲۰۱۸، این آمار به ۱۶/۶ درصد رسید.

از تابستان گذشته، AMD همچنان به بهبود روند خود در زمینه‌ی پردازنده‌ها در استیم با روشی ثابت ادامه داده است. در نهایت به‌دنبال عرضه‌ی نسل سوم Ryzen در ژوئیه سال جاری، این آمار ۲ درصد دیگر افزایش یافته و به افزایش ۲۰ درصدی کاربران گیمر AMD رسیده است.

از سوی دیگر ۱۵/۴۸ درصد از گیمرهای استیم از کارت گرافیک AMD استفاده می‌کنند؛ درحالی‌که ۷۴/۵۵ درصد گیمرها از کارت‌های گرافیک انویدیا و ۹/۸۳ درصد از اینتل بهره می‌برند. به‌طور کلی در زمینه‌ی کارت‌های گرافیک، AMD رشد چندانی را شاهد نبوده و در دو سال گذشته با همین ۱۵ درصد از گیمرها به کار خود ادامه داده است.

کارت‌های گرافیک RX 580 و RX 570 محبوب‌ترین مدل‌های AMD محسوب می‌شوند و سری RX 5000 امسال نتوانستند پیشرفت زیادی داشته باشند. در نهایت مدل RX 5700 XT فقط ۰/۲۲ درصد افزایش کاربران را به‌همراه داشته و محبوبیت به‌دست آورده است.

فناوری تراشه‌ی اسنپدراگون

اسنپدراگون ۸۶۵ و اسنپدراگون ۷۶۵ کوالکام با تمرکز بر ۵G و هوش مصنوعی معرفی شدند

کوالکام شب گذشته با برگزاری مراسمی اختصاصی در هاوایی، دو تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۶۵ (پرچم‌دار) و اسنپدراگون ۷۶۵ (میان‌رده) را با تمرکز ویژه بر ۵G و قابلیت‌های هوش مصنوعی رونمایی کرد.

بدافزار پیشرفته

مایکروسافت: تعداد بدافزارها، باج‌افزارها و معدن‌کاوهای رمزارز در سال ۲۰۱۹ کاهش یافت

مایکروسافت دقیق‌ترین آمارها را از لحاظ شناسایی ابزارهای بدافزاری در دنیای کامپیوتر ارائه می‌کند و برای سال جاری، کاهش در تعداد آن‌ها را گزارش داد. مایکروسافت ابزار امنیتی Windows Defender را برای همه‌ی نسخه‌های جدید سیستم‌عامل ویندوز ارائه می‌کند. درنتیجه هیچ شرکت امنیتی در سرتاسر جهان نمی‌تواند به‌ اندازه‌ی آن‌ها آماری دقیق از بدافزار‌ها و ابزارهای مخرب امنیتی داشته باشد. با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال میلادی، نگاهی به گزارش ردموندی‌ها پیرامون رخدادهای شناسایی بدافزارها و دیگر ابزارهای مخرب کامپیوتری، خالی از لطف نیست. مایکروسافت گزارش امنیتی خود را تحت عنوان Security Intelligence Report و به‌صورت تعاملی در وب‌سایتش منتشر می‌کند.

طبق گزارش امنیتی مایکروسافت از رخدادهای سال جاری میلادی، تعداد بدافزارها، باج‌افزارها و معدن‌کاوهای غیرقانونی رمزارز امسال کاهش یافته است. آمار مذکور در مقایسه با تعداد ابزارهای مخرب در سال‌ گذشته و دو سال پیش ارائه شد. ردموندی‌ها در بخشی از گزارش امسال می‌نویسند:

به‌ عنوان یکی از دلایل احتمالی برای کاهش تعداد بدافزارها در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ می‌توان به افزایش استفاده از ویندوز ۱۰ و درنتیجه Windows Defender اشاره کرد.

ویندوز ۱۰ و ویندوز دیفندر در پنج سال گذشته به‌روزرسانی‌های امنیتی مهمی دریافت کرده‌اند. درنتیجه‌ی همین به‌روزرسانی‌های امنیتی، کمپین‌های بدافزاری که ویندوز ۱۰ مدرن را هدف می‌گیرند، موفقیت کمتری دارند. مایکروسافت باتوجه به نمودار زیر می‌گوید تعداد سیستم‌‌های مجهز به ویندوز که بدافزار در آن‌ها مشاهده شد، از ۶ تا ۷ درصد در ابتدای سال ۲۰۱۷ به ۴/۱۵ درصد در اکتبر ۲۰۱۹ کاهش یافته است.

آمار امنیت مایکروسافت

آمار بدافزارهای معدن‌کاوی رمزارز نیز کاهش را نسبت به سال‌های گذشته نشان می‌دهند. چنین بدافزارهایی از منابع پردازشی سیستم قربانی برای معدن‌کاوی انواع رمزارز استفاده می‌کنند. تعداد آن‌ها در سال ۲۰۱۷ و با اوج‌گیری قیمت بیت‌ کوین، افزایش قابل‌ملاحظه‌ای داشت. داده‌های مایکروسافت می‌گویند که روند افزایشی بدافزارهای رمزارز از ژانویه‌ی ۲۰۱۸ کاهش یافت. در آن زمان تعداد معدن‌کاوهای رمزارز در سیستم‌های ویندوزی ۰/۳ درصد بود که با ادامه‌دار شدن روند کاهشی، در اکتبر ۲۰۱۹ به ۰/۰۹ درصد رسید. تعداد باج‌افزارها مانند دیگر انواع بدافزار در سال‌های گذشته با روند کاهشی روبه‌رو شده است. آمار آن‌ها در ژانویه‌ی ۲۰۱۸ برابر با ۰/۱۱ درصد کل سیستم‌های ویندوزی بود که تا اکتبر سال جاری میلادی به ۰/۰۴ درصد کاهش یافت.

آمارهای کاهشی منتشرشده از سوی مایکروسافت، با دیگر گزارش‌های متعددی که گروه‌های امنیتی منتشر کرده‌اند، هم‌خوانی دارد. به‌عنوان مثال قبلا گفته شده بود که گروه‌های توزیع با‌ج‌افزار دیگر کمتر کاربران نهایی (کاربران خانگی، مصرف‌کننده‌ها و کاربران عادی) را هدف قرار می‌دهند. درواقع آن‌ها به‌مرور به‌سمت کاربران تجاری و شرکت‌های بزرگ تغییر مسیر داده‌اند. حمله به سازمان‌ها، به گروه‌های مجرم سایبری امکان می‌دهد تا باج بیشتری را نسبت به حمله به کاربران عادی دریافت کنند.

آمار امنیت مایکروسافت

باوجود کاهش توزیع باج‌افزارها و آمار شناسایی آن‌ها توسط سیستم‌های امنیتی، چنین نوعی از تهدیدهای امنیتی هنوز ادامه دارند. درواقع باج‌افزار در سال جاری به تهدیدی جدی برای سازمان‌های خدمات مدیریت‌شده‌ی IT، مدارس آمریکایی و دولت‌های محلی این کشور تبدیل شد. به‌علاوه در نقاط دیگر جهان همچون اروپا نیز شاهد خسارت‌های مالی بزرگ به فعالان کسب‌وکار بودیم. البته تعداد کاربران قربانی در حمله‌های باج‌افزار کاهش داشت، اما می‌توان بازدهی حمله‌ها را برای مجرمان سایبری بیشتر دانست.

مایکروسافت در ادامه‌ی گزارش خود می‌گوید که کاهش تعداد باج‌افزارها به‌معنای پایان عمر آن‌ها نیست. ردموندی‌ها نیز مانند همه‌ی فعالان امنیت سایبری اعتقاد دارند مجرمان روز‌به‌روز ابزارهای خود را توسعه می‌دهند و با تکامل آن‌ها، به‌دنبال راه‌های جدید برای نفوذ و خراب‌کاری هستند. درنهایت باوجود کاهش تعداد حمله‌های بدافزار در دو سال گذشته، هیچ‌گاه نمی‌توان پایان عمر آن‌ها را پیش‌بینی کرد.

گروه‌های مجرم سایبری در واکنش به قوی شدن ابزارهای امنیتی،‌ عادت‌های رفتاری و فنی خود را تغییر داده‌اند. آن‌ها همچنین بیشتر به رویکردهایی متمایل شده‌اند که نیاز کمتری به بدافزار دارد. به‌عنوان مثال حمله‌های فیشینگ و DDoS و نفوذ به حساب‌های کاربری در دو سال گذشته افزایش یافته است. مایکروسافت در گزارش خود می‌گوید که تعداد ایمیل‌های حاوی رویکردهای فیشبنگ از ۰/۲ درصد در ژانویه‌ی ۲۰۱۸ به ۰/۶ درصد در اکتبر ۲۰۱۹ رسید. ابعاد میانگین حمله‌های DDoS نیز از ۷۵ گیگابیت‌بر‌ثانیه در ماه مه به ۲۰۰ گیگابیت‌بر‌ثانیه در ماه اکتبر رسید.

آمار امنیت مایکروسافت

مجرمان سایبری عموما از بیرون به سیستم‌های ویندوز و آژور مایکروسافت حمله می‌کنند. منتهی ردموندی‌ها می‌گویند تهدیدهای امنیتی در داخل پایگاه کابران و مشتریان شرکت نیز وجود دارند. آن‌ها در سال جاری میلادی با استفاده از فهرستی شامل سه میلیارد حساب کاربری که ازطریق شرکت‌های متفرقه افشا شده بودند، حساب‌های کاربری مایکروسافت و آژور را اسکن کردند. آزمایش مذکور نشان می‌داد که ۴۴ میلیون کاربر از رمزهای عبور تکراری استفاده می‌کردند که نفوذ به حساب‌های کاربری را با استفاده از فروش Credential Stuffing آسان می‌کرد. در چنین روشی، مجرم سایبری با نفوذ به یک حساب کاربری و حدس رمز عبور حساب‌های دیگر، نفوذ خود را عملی می‌کند.

گزارش امنیتی مایکروسافت برای سال ۲۰۱۹ باوجود اخبار خوبی که برای کاربران عادی دارد، زنگ هشدار را برای کاربران تجاری و سازمانی به صدا در می‌آورد. تهدیدهای امنیتی برای آن‌ها روز‌به‌روز پیشرفته‌تر می‌شود و بازدهی مالی حمله‌های سازمانی،‌ گروه‌های بیشتری را به‌سمت شرکت‌ها سوق می‌دهد. به‌هرحال پیاده‌سازی راهکارهای امنیت سایبری امروز بیش از همیشه باید در اولویت سازمان‌ها قرار بگیرد.

ویندوز 10X

ویندوز ۱۰X چیست و چه تفاوتی با ویندوز ۱۰ دارد؟

ویندوز ۱۰X سیستم‌عامل ویژه‌ی مایکروسافت برای دستگاه‌های تاشدنی است و به‌دلیل برخورداری از قابلیت‌های جدید، از نسخه‌ی معمولی ویندوز ۱۰ متمایز شده است.

از سال‌ها پیش، شایعات مختلفی درباره‌ی احتمال معرفی گوشی تاشدنی مایکروسافت می‌شنیدیم. این شایعه‌ها سرانجام مدتی پیش به واقعیت تبدیل شدند و ردموندی‌ها جدیدترین دستگاه‌های خانواده‌ی سرفیس را رونمایی کردند که در بین آن‌ها، محصولی تاشدنی با نام سرفیس نئو به‌ چشم می‌خورد. سیستم‌عامل سرفیس نئو نسخه‌ی تغییریافته‌ی ویندوز ۱۰ با نام ویندوز ۱۰ ایکس است.

مایکروسافت فعلا قصد ندارد سرفیس نئو را به بازار عرضه کند؛ اما هرچه به تعطیلات سال ۲۰۲۰ نزدیک‌تر شویم، اخبار مربوط به ویندوز ۱۰ ایکس داغ‌تر خواهند شد و کم‌کم تمامی کاربران این نسخه‌ی ویژه از ویندوز ۱۰ را خواهند شناخت. مایکروسافت هنگام معرفی سرفیس نئو به‌صورت رسمی اعلام کرد از مدتی پیش کار روی نسخه‌ای از ویندوز ۱۰ را آغاز کرده است که به‌طور ویژه برای دستگاه‌های تاشدنی تولید می‌شود.

ویندوز ۱۰ ایکس را نمی‌توانیم سیستم‌عاملی کاملا جدید به‌شمار بیاوریم و همان‌طورکه از نامش فهمیده می‌شود، این سیستم‌عامل اساسا همان ویندوز ۱۰ با قابلیت‌هایی جدید است. این دو نسخه‌ از ویندوز ۱۰ چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟ درادامه، ویندوز ۱۰ ایکس را دقیق‌تر بررسی می‌کنیم.

 

رابط کاربری

بزرگ‌ترین تفاوت بین ویندوز ۱۰ ایکس و ویندوز ۱۰ معمولی را باید رابط کاربری آن‌ها دانست. ویندوز ۱۰ معمولی برای دستگاه‌هایی نظیر لپ‌تاپ‌ها و رایانه‌های رومیزی و تبلت‌هایی طراحی شده است که از نمایشگر معمولی بهره می‌ببرند. در چنین ویندوزی، آیکون‌های مختلف حاضر در منو استارت را در بخش پایینی صفحه می‌بینیم. در ضمن اپلیکیشن‌های نوار وظیفه و ساعت و تاریخ، به‌طور پیش‌فرض در بخش پایینی صفحه جای گرفته‌اند.

در نسخه‌‌ی ویندوز ۱۰ ایکس، مکان آیتم‌های یادشده تغییر می‌کند؛ زیرا ویندوز ۱۰ ایکس مخصوص دستگاه‌هایی با نمایشگر دوگانه است. درواقع رابط کاربری باید به‌شکلی دستخوش تغییر شود که کاربر هنگام استفاده از آن با دو نمایشگر احساس راحتی کند. براساس مطالب فاش‌شده از ویندوز ۱۰ ایکس، فعلا پنج نکته را درباره‌ی رابط کاربری آن می‌دانیم.

بررسی تغییرات را با نوار وظیفه شروع می‌کنیم. براساس شایعات، تغییرات رابط کاربری ویندوز ۱۰ ایکس در‌مقایسه‌با ویندوز ۱۰ معمولی به‌شکلی خواهد بود که کاربر هنگام استفاده از دستگاه‌های مجهز به آن، حس کار با محصولی شبیه به آیپد را تجربه کند. آیتم‌های مختلف ویندوز ۱۰ ایکس بیشتر در قسمت‌های مرکزی رابط کاربری حضور پیدا خواهند کرد و تأکید ویژه‌ای روی استفاده از ژست‌های لمسی در این نسخه از ویندوز خواهد شد. گفته می‌شود مایکروسافت روی سیستمی خاص با نام «اهرم‌ها» کار می‌کند. در توضیحی ساده باید بگوییم به‌لطف این سیستم، کاربر خواهد توانست به‌سادگی با کشیدن انگشتش از پایین به بالا، نوار وظیفه را بالا بکشد. این رویکرد در سیستم‌عامل iPadOS نیز به‌شکلی مشابه به‌چشم می‌خورد.

افزون‌براین، تفاوت بزرگی بین منو استارت ویندوز ۱۰ ایکس و ویندوز ۱۰ معمولی دیده می‌شود. ظاهرا در دستگاه‌های دونمایشگره که به ویندوز ۱۰ ایکس مجهز هستند، منو استارت در نمایشگرِ سمت چپ به‌نمایش درخواهد آمد. منو استارت ویندوز ۱۰ ایکس درحقیقت در نقش لانچری ظاهر خواهد شد که در قسمت بالایی آن، نواری برای جست‌و‌جو در بین محتوا حضور خواهد داشت. دیگر بخش‌های این منو شامل فهرستی از اپلیکیشن‌ها و وب‌سایت‌ها خواهد بود و درضمن، منو استارت قرار است در بخش پایینی میزبان برخی محتوای پیشنهادی باشد که برای هر کاربر شخصی‌سازی می‌شود. در منو استارت ویندوز ۱۰ ایکس برخلاف ویندوز ۱۰ معمولی، کاشی‌های زنده (Live Tile) حضور نخواهند داشت و آیکون‌ها نیز متحرک نخواهند بود.

علاوه‌بر آنچه گفته شد، کاربر خواهد توانست به روش‌های جدیدی با اپلیکیشن‌ها و به‌طور کلی رابط کاربری ویندوز ۱۰ ایکس تعامل برقرار کند. ویندوز ۱۰ معمولی به‌طور ویژه برای کیبورد و ماوس طراحی شده است؛ اما تعامل با ویندوز ۱۰ ایکس ازطریق لمس نمایشگر برقرار خواهد شد. همین موضوع تفاوت در خور توجهی در کارکردن با آن‌ها اعمال می‌کند. قابلیت‌های «درگ اند دراپ» و موارد مشابه ویندوز ۱۰ در نسخه‌ی ایکس بهبودهای مهمی به‌ خود خواهند دید. مایکروسافت هنگام معرفی اولیه‌ی ویندوز ۱۰ ایکس به‌ خوبی نشان داد کاربران چگونه می‌توانند اپلیکیشن‌های مختلف را در بین دو نمایشگر دستگاه‌شان جابه‌جا کنند. درضمن، امکان قراردادن پنجره‌های مختلف درکنار یکدیگر در نمایشگرهای دوگانه را شاهد بودیم.

مایکروسافت تغییراتی در صفحه‌ی قفل ویندوز ۱۰ ایکس نیز اعمال کرده است. در نسخه‌ی ایکس ویندوز ۱۰، صفحه‌ی قفل بلافاصله بالا می‌آید و برای ردکردن آن نیازی نیست صفحه را به‌سمت بالا بکشید. افزون‌ بر‌ این‌، روی صفحه صفحه‌کلیدی مجازی برای واردکردن رمزعبور دستگاه دیده می‌شود. طبق شایعه‌های اخیر، مایکروسافت در ویندوز ۱۰ ایکس، منو تنظیمات را تا حد زیادی باز طراحی کرده است تا دیگر لازم نباشد برای پیداکردن تنظیماتی خاص، در بین منوهای مختلف به ناوبری مشغول شوید. البته تاکنون اسکرین‌شاتی از منو جدید تنظیمات فاش نشده است. فایل اکسپلورر ویندوز ۱۰ ایکس نیز قرار است باز طراحی شود که رسانه‌های مختلف از آن با نام فایل اکسپلورر پیشرفته (Modern File Explorer) یاد کرده‌اند. ظاهرا این نسخه از فایل اکسپلورر به‌طور ویژه برای پشتیبانی از ژست‌های لمسی بهینه‌سازی شده است.

 

سازگاری با اپلیکیشن‌ها و دستگاه‌ها

یکی از مهم‌ترین مباحث مربوط به ویندوز ۱۰ ایکس، به اپلیکیشن‌ها و دستگاه‌هایی مربوط می‌شود که قرار است به این سیستم‌عامل مجهز شوند. از همان زمان انتشار شایعات اولیه درباره‌ی ویندوز ۱۰ ایکس، شمار زیادی از کاربران بحث در زمینه‌ی آن را شروع کردند. مایکروسافت پیش‌تر نسخه‌های ویژه‌ای از ویندوز را با نام ویندوز RT یا حتی ویندوز ۱۰ اس معرفی کرده است که برخی محدودیت‌ها شامل حال آن‌ها می‌شود. درضمن در‌حال‌حاضر، ویندوز ۱۰ روی پلتفرم آرم با برخی محدودیت‌های خاص روبه‌رو است. کاربران مایکروسافت با استناد به همین موضوع، نگرانی خود را از محدودیت‌های احتمالی ویندوز ۱۰X ابراز کردند.

براساس آنچه تاکنون از رسانه‌های مختلف شنیده‌ایم، مایکروسافت رویکردی متفاوت برای نسخه‌ی ایکس ویندوز ۱۰ در پیش گرفته و قصد دارد تا‌حدممکن شمار اپلیکیشن‌های سازگار با آن را افزایش دهد. گفته می‌شود تمامی اپلیکیشن‌های ویندوز ۱۰ یا اپلیکیشن‌های Win32 قابلیت اجرا روی ویندوز ۱۰X را دارند که اتفاقی مهم و مثبت به‌شمار می‌آید. درضمن، محدودیتی درزمینه‌ی دانلود اپلیکیشن‌ از فروشگاه داخلی ویندوز با نام مایکروسافت استور متوجه کاربران ویندوز ۱۰ ایکس نخواهد بود.

مایکروسافت قصد دارد درکنار ویژگی‌های یادشده، تلاش بیشتری برای توسعه‌ی اپلیکیشن‌های ویندوز ۱۰X کند تا کاربران حس بهتری به آن داشته باشند. براساس شایعه‌های جدید، سازندگان اپلیکیشن‌ها برای اینکه اپلیکیشنشان روی ویندوز ۱۰X اجرا شود، به انجام کار اضافه‌ای مجبور نیستند. درواقع، آنان اپلیکیشن‌ خود را برای ویندوز ۱۰ می‌سازند و آن به‌صورت خودکار خودش را با ویندوز ۱۰ ایکس و دستگاه‌های دو نمایشگره تطبیق می‌دهد.

 

کدام‌یک بهتر است؛ ویندوز ۱۰ یا ویندوز ۱۰ ایکس؟

به سؤال مهم مربوط بهویندوز ۱۰ و ویندوز ۱۰X مایکروسافت می‌رسیم: کدام‌یک از آن‌ها می‌توانند بیشتر کاربردی باشند؟ الان خیلی زود است که بخواهیم این سؤال مهم را جواب دهیم؛ با‌این‌حال برای پاسخ به این پرسش باید برخی موارد مهم را در نظر گرفت. در سال ۲۰۲۰ و هنگام عرضه‌ی دستگاه‌های دونمایشگره‌ی مجهز به ویندوز ۱۰ ایکس به بازار، اگر بخواهید یکی از آن‌ها را تهیه کنید، باید به‌خاطر داشته باشید که تجربه‌ی کاربری این دستگاه‌ها با دستگاه‌های فعلی تفاوت‌هایی عمده دارد. باید در ویندوز ۱۰ ایکس به منو استارت و نوار وظیفه‌ی جدید عادت کنید. فراموش نکنید مایکروسافت همچنان تمرکز و تأکید ویژه‌ای بر ویندوز ۱۰ می‌کند و همچون گذشته آن را به‌روزرسانی خواهد کرد. بنابراین، اگر از دستگاه مجهز به ویندوز ۱۰ معمولی استفاده می‌کنید، مشکلی برایتان پیش نخواهد آمد.

امروزه هنگام خرید لپ‌تاپ جدید، به نسخه‌‌ای رسمی از ویندوز ۱۰ بدون پرداخت هزینه‌ای اضافه دسترسی پیدا می‌کنید. درضمن، اگر به‌دنبال خرید قطعات سیستم هستید، می‌توانید یکی از نسخه‌های اصلی ویندوز ۱۰ را بخرید یا نسخه‌های فعال‌نشده‌ی آن را دانلود کنید. براساس شایعه‌های جدید، ویندوز ۱۰X از این لحاظ با ویندوز ۱۰ معمولی تفاوت‌هایی خواهد داشت.

ظاهرا ویندوز ۱۰ ایکس قرار است اساسا در انحصار دستگاه‌های دو نمایشگره باشد. البته شایعه‌های دیگری نیز شنیده‌ایم که طبق آن‌ها، احتمال دارد ویندوز ۱۰ ایکس برای لپ‌تاپ‌های سنتی نیز دردسترس قرار گیرد؛ البته این شایعه تاکنون تأیید نشده است. بنابراین، براساس آنچه تاکنون می‌دانیم، باید بگوییم ویندوز ۱۰ ایکس قرار است در انحصار محصولات دونمایشگره نظیر سرفیس نئو و دیگر محصولاتی باشد که اچ‌پی و دل و لنوو روانه‌ی بازار خواهند کرد. به‌عبارت‌دیگر، امکان خرید ویندوز ۱۰X به‌صورت جداگانه وجود نخواهد داشت. ویندوز ۱۰X قرار است سیستم‌عاملی باشد که از همان ابتدا جزوی از دستگاهتان است و از این حیث به اندروید و iOS شباهت دارد.

مایکروسافت تاکنون تاریخ انتشار دقیق ویندوز ۱۰X را مشخص نکرده و فقط نسخه‌ی اولیه‌ی آن را در کنفرانس اخیرش به‌ نمایش گذاشت؛ کنفرانسی که با محوریت دستگاه‌های سرفیس برگزار شد. مایکروسافت در آن زمان گفت دستگاه‌های مجهز به ویندوز ۱۰ ایکس قرار است در فصل تعطیلات ۲۰۲۰ روانه‌ی بازار شوند. این یعنی تا نوامبر ۲۰۲۰ (آبان و آذر ۱۳۹۹) یا دسامبر ۲۰۲۰ (آذر و دی ۱۳۹۹) ویندوز ۱۰ ایکس به بازار عرضه نخواهد شد.